“Tα φιτίλια της Μαλαγουζιάς άναψαν πριν από είκοσι χρόνια από τα χέρια του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, τόσο στο δικό του κτήμα όσο και σε αυτό του Πόρτο Καρρά.
Οι αρετές της είναι αδιαμφισβήτητες: εκρηκτικό άρωμα που «σκάει» στο ποτήρι θυμίζοντας σφαιροποιημένα φρούτα μοριακής γαστρονομίας, πάχος που κάνει ακόμα και κάποια Chardonnay να θυμίζουν κάτοικο… κεντροαφρικανικής χώρας, οξύτητα που ανοίγει τρύπα σε λαμαρίνα τριών χιλιοστών!”
Και με λίγο πιο απλά λόγια: Είναι ένα φινετσάτο λευκό κρασί που χαρίζει με γενναιοδωρία τον εκλεκτό χαρακτήρα αυτής της ελληνικής ποικιλίας.
Μπορείτε να το απολαυσετε ως απεριτίφ το απόγευμα ή να συνοδέψετε εάν ριζότο θαλασσινών….
ΤΙΡ για τους λάτρεις: Είναι ζωηρό φυτό εύρωστο και παραγωγικό. Είναι ευαίσθητο στον βοτρύτη και το ωίδιο και ανθεκτικό στην ξηρασία. Διαμορφώνεται σε κύπελλα και σε γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι (Royat).
Πηγή: www.athinorama.gr/