Μανιτάρια φρικασέ

ΥΛΙΚΑ:

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. Μανιτάρια Porto Bello κομμένα σε καρέ
300 γρ. Μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε καρέ
250 γρ. Μανιτάρια Agaricus (τα μικρά λευκά) τεμαχισμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο/ 1 κ.σ. για σοτάρισμα του κάθε είδους μανιταριών & 1 για το κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί ή 100 ml
500ml ζωμό λαχανικών ή 1 κούπα του νες
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κορν φλάου
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
Θυμάρι
½ κ.γ. γλυκάνισο κοπανισμένο
Λίγα κλωναράκια άνηθο
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο για να ρίξουμε στο τέλος σε κάθε πιάτο.
(προαιρετικά 4-5 πατάτες μεγάλες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σκουπίζετε μανιτάρια με μια πετσέτα καλά και τα κόβετε, στη συνέχεια τα βάζετε σε διαφορετικό μπολ ανά είδος.
Ζεσταίνετε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε ανά είδος μέχρι να μαλακώσουν.

Tip Στο σοτάρισμα φροντίζετε να μπαίνουν στο τηγάνι λίγα λίγα τα μανιτάρια και όχι όλα μαζί γιατί έτσι πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα μανιτάρια σοτάρονται σε πολύ δυνατή φωτιά.

Κάθε φορά τα αλατίζετε και τα πασπαλίζετε με λίγο σκόρδο σε σκόνη. Τελευταίο σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλωμένη φωτιά. Τοποθετείτε τα σοταρισμένα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε μια άνετη κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί το μείγμα, τα “σβήνετε” με το κρασί. Όταν αυτό εξατμιστεί προσθέτετε το ζωμό το γλυκάνισο, το θυμάρι και το μαρούλι και το άνηθο. Αφήνετε για 5 λεπτά να πάρουν τα υλικά μια βράση και παίρνοντας μια μεγάλη κουτάλα από το ζουμί της κατσαρόλας, προσθέτετε στο Multi και το χυμό λεμονιού με το κορν φλαου. Χτυπάτε καλά ώστε να διαλυθεί και το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Βράζετε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα σας.

Στο σερβίρισμα προσθέτετε ελαιόλαδο κατά προτίμηση στο κάθε πιάτο, όπου θα δώσει εξαιρετική επίγευση.
Tip: Στα μανιτάρια porto Bello συνήθως αφαιρούν την κάτω επιφάνειά τους (σκούρα), έτσι ώστε να μη δώσουν μαύρο χρώμα στο φαγητό … εκτός και αν είναι σάλτσα σκουρόχρωμη οπότε και είναι επιθυμητό.

Μπορείτε να το σερβίρετε πάνω σε ένα μεγάλο μανιτάρι ή σε μία βραστή πατάτα(Κ.Μ)

Πηγή: http://mastercook.gr

You may also like