*για να διατηρούνται περισσότερο χρόνο τα σκόρδα σας, κόψτε τους τις ρίζες ή κάψτε τις και φυλάξτε τα σε χάρτινη σακούλα
ή καθαρίστε τα και φυλάξτε τα στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο με λάδι.
*για να καθαρίσετε σκελίδες σκόρδου πιο εύκολα και χωρίς οσμές, ζεματίστε τις σε νερό για λίγα λεπτά ή βάλτε τις για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων
*αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο αλλά δεν μπορείτε τη βαριά μυρωδιά και θέλετε ελαφριά γεύση, περάστε την κατσαρόλα με μία σκελίδα σκόρδου.
*για να αποφύγετε την άσχημη μυρωδιά του στον πολτοποιητή ή στο μαχαίρι, τρίψτε τα με κρέμα που θα φτιάξετε από σκόνη μουστάρδας και νερό.
*Εάν έχετε πρόβλημα αναπνοής όταν φάτε σκόρδο, μασήστε φύλα μαϊντανού ή κάρδαμο ή σπόρους μάραθου ή γλυκάνισου ή ένα κομμάτι μήλο.
Μπορείτε επίσης να κάνετε γαργάρες με γάλα ή να πιείτε μια κουταλιά γάλα.