ΥΛΙΚΑ:
1 γλυκοπατάτα
160 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
Αλάτι 1/2 κ.γ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
1/2 κ.σ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
2 αυγά
1/2 κ.γ. chili sauce
800 γρ. καπνιστό σολoμό κομμένο σε μικρά κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε καλά την γλυκοπατάτα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία της. Την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε την γλυκοπατάτα απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πιέζουμε τα κομμάτια με ένα πιρούνι ώστε να τα λιώσουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το χυμό του λεμονιού, την chilli sauce, το αλάτι, το κύμινο, την πάπρικα, πιπέρι και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε τα κομμάτια του σολομού. Ανακατεύουμε ξανά το μίγμα ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε την πιατέλα με τα μπιφτέκια στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή απο το προηγούμενο βράδυ.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε το κάθε μπιφτέκι για 4 περίπου λεπτά απο κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Πηγή: cookbox.gr