Μπριζόλες μαριναρισμένες με πουρέ από σπανάκι, από τη Νιόβη Αζανίκου

Ένα γρήγορο κυριακάτικο φαγητό που έχει όμορφη εμφάνιση και ο συνδυασμός του κρέατος με τον πουρέ από σπανάκι μας κερδίζει!

Υλικά (για 4 άτομα):
1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
100 γρ ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
αλάτι και πιπέρι

*Πουρές με σπανάκι:
1 κιλό βρασμένες πατάτες
1/5 κιλό σπανάκι με τρυφερά φύλλα (πλυμένο ή κατεψυγμένο)
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
100 γρ. βούτυρο
½ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ φλιτζ. τριμμένο τυρί (κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα)
Αλάτι – πιπέρι

mprizoles-spanaki-poureΕΚΤΕΛΕΣΗ:
*Μπριζόλες:
Σε ένα μικρό μπλεντεράκι βάζουμε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το μέλι, την μουστάρδα και τα 100 γρ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μείγμα της μαρινάδας.
Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο μέχρι όλο το βράδυ.
Ύστερα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με σαράντα λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει καλό χρώμα το κρέας.

*Πουρές σπανάκι:
Ρίχνουμε ελάχιστο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αχνίζουμε το σπανάκι μέχρι να πιει τα υγρά του, το αλατίζουμε και περιμένουμε να μαραθεί, στραγγίζουμε όσο νερό έχει μείνει. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε μαζί με τον άνηθο. Παράλληλα έχουμε βράσει τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις πολτοποιούμε.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και την ρίχνουμε στο μείγμα με το σπανάκι και τον άνηθο και τα προσθέτουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πατάτες, το βούτυρο, μοσχοκάρυδο, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

You may also like