ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
1 μέτριο μπρόκολο
4 – 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1/2 σκελίδα σκόρδο
10 – 12 ντοματίνια
150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακιά)
150 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι Δομοκού ή άλλο αλειφώδες τυρί που μας αρέσει
80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
ψιλοκομμένος μαϊντανός και λίγο ξύσμα λεμονιού, για το γαρνίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Διαδικασία Χωρίζουμε το μπρόκολο στα «μπουκετάκια» του.* Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να μη λιώσουν εντελώς. Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε πολύ καλά ένα ευρύχωρο ταψί, το «περνάμε» με τη μισή σκελίδα σκόρδο, και μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα το μπρόκολο μόλις είναι έτοιμο.
* Συμβουλή
Το κεντρικό κοτσάνι και τα άλλα χοντρά κοτσάνια του μπρόκολου τα κρατάμε για να τα βάλουμε μαζί με άλλα λαχανικά σε μια σούπα που θα πολτοποιήσουμε μετά το βράσιμο (βελουτέ).
Πηγή: http://www.gastronomos.gr