Μεσογειακή συνταγή κι απόλυτα καλοκαιρινή για έμπειρους ουρανίσκους…
Θα χρειαστείτε:
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
-1 κομμάτι φρέσκο ginger καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
-1 κ.γ. σκόνη κουρκουμά
-5-6 φύλλα βασιλικού
-ξύσμα από ένα μικρό lime
-10 λοβοί κάρδαμο
-400 ml γάλα καρύδας
-100 ml ζωμός λαχανικών
-1-2 πιπεριές chilli ψιλοκομμένες
-750 γρ μύδια καλά καθαρισμένα
-τα φύλλα από μισό ματσάκι κολιάνδρο, ψιλοκομμένα
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέστε το ginger, τον κουρκουμά, τα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα lime και τον κάρδαμο. Ρίχνετε το γάλα καρύδας, τον ζωμό λαχανικών, τις πιπερίτσες chilli και σιγοβράζετε για περίπου 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μύδια. Για 2-6 λεπτά ακόμα μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια προσθέτετε τον κόλιανδρο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: Food and Travel -τεύχος Ιουλίου 2018