Ένα υγιεινό και γρήγορο φαγητό για όλες τις εποχές του χρόνου. Αν το δοκιμάσετε θα γίνει από τις αγαπημένες σας συνταγές.
Υλικά (για 4 άτομα):
4 φέτες ξιφία
4 μεγάλες πατάτες
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 ντομάτες σε κύβους
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
4 κουταλιές γλυκού κέτσαπ
ξύσμα από ένα λεμόνι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
λίγο μαϊντανό
αλάτοπίπερο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε 4 κομμάτια μεγάλα λαδόκολλας.
Τοποθετούμε σε κάθε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάτο ροδέλες πατάτας, αλατοπιπερώνουμε, μετά τον ξιφία και από πάνω ντομάτα. Ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι σε κάθε δεματάκι, λίγο από το ξύσμα λεμονιού στο καθένα, κέτσαπ, κρεμμύδι, μαϊντανό και ρίγανη. Κλείνουμε τα δεματάκια με σπάγκο και τα τοποθετούμε σε ταψί. Τέλος προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Τα τελευταία 15 λεπτά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Λίγα μυστικά:
Τον χειμώνα μπορείτε να παραλείψετε την ντομάτα αν δεν σας αρέσει και να βάλετε πολύχρωμες πιπεριές ή μπρόκολο. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε την κέτσαπ με μουστάρδα.