ΥΛΙΚΑ:
10 ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό μικρό, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κ.γ. πάπρικα
150 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα με λίγο αλάτι και πιπέρι
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν, για 2-3 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την πιπεριά και το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε ήδη χτυπήσει και αφήνουμε την ομελέτα να σχηματισθεί και να ψηθεί στο κάτω μέρος της, περίπου 3-4 λεπτά. Γυρίζουμε την ομελέτα απο την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 3-4 λεπτά. Εναλλακτικά τελειώνουμε το ψήσιμο της ομελέτας στο φούρνο, σε μέτριο γκρίλ για 4-5 λεπτά.
Πηγή: Cookbox.gr