Η πατατοσαλάτα μπορεί να συνοδέψει το κυρίως πιάτο, αλλά και να τη φάμε και μόνη της…
Θα χρειαστείτε:
2 κιλά πατάτες
6 βραστά αυγά
3/4 γ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κίτρινης μουστάρδας
1/4 γ. ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 γ. ξύδι
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και μετά από ενα 10 λεπτό, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και τις αφήνετε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στραγγίζετε τις πατάτες και αφήνετε να κρυώσουν…
Σε ένα μέτριο μπολ “χτυπάτε” την κρέμα γάλακτος για 1 λεπτό. Ανακατέψτε τη με τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τις κρύες (πλέον) πατάτες. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους τα τρία βραστά αυγά και προσθέστε τα στο μπολ. Ανακατεύετε για να γίνουν όπως στη φωτογραφία.
Ξεφλουδίστε τελευταία τα υπόλοιπα βραστά αυγά, κόψτε τα σε φέτες και τοποθετήστε τα πάνω στην πατατοσαλάτα ως γαρνιτούρα.
Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά και το σερβίρετε μετά!