Παραδοσιακά Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, από το Cooktherapy.gr

ΥΛΙΚΑ:
-60 αμπελόφυλλα
-250 gr ρύζι καρολίνα
-2,5 κούπες κρεμμύδι φρέσκο και ξερό
-1 κγ αλάτι
-1 κγ ζάχαρη
-1 λεμόνι (χυμό)
-άνηθο, μαιντανό, δυόσμο
-1 κούπα ελαιόλαδο

nistisima_ntolmadakia_gialantziΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το μισό λάδι και αλάτι και ρίχνουμε λίγο νερό όσο να σκεπαστεί το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 30 min να φουσκώσει το ρύζι. Τυλίγουμε ντολμαδάκια βάζοντας ένα κγ γέμιση σε κάθε φύλλο. Τοποθετούμε όρθια τα ντολμαδάκια σε γυρτή κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και αλάτι. Τα καλύπτουμε με λίγο νερό και ένα πιάτο και βράζουμε 30 min.

Πηγή: Cooktherapy.gr 

You may also like