Αυτές τις μέρες ψάχνοντας για ενδιαφέρουσες συνταγές -και σχετικά εύκολες- μία πρακτική λύση είναι η σαλάτα… Αλλά δεν χορταίνουν όλοι με μία απλή σαλάτα, οπότε η πατατσαλάτα με αυγό, πράσο και μαγιονέζα είναι ιδανική!
Θα χρειαστείτε (Για 2-4 άτομα)
2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 αυγό βρασμένο κομμένο σε ροδέλες
1 πράσο
1 ξινόμηλο
300 γραμμάρια μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας κάρι
1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, να βράσουν για 20 λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε το αυγό σε άλλο σκεύος για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά το πολύ.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Κρατάμε από το πράσο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος και το κόβουμε σε ροδέλες.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το ξινόμηλο και όπως είναι με τη φλούδα το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Βάζουμε τους κύβους αυτούς σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε 100 ml νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το πράσο και το ζεματάμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί.
Στο ίδιο ταψί μεταφέρουμε τις πατάτες. Αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν.
Στη διάρκεια του χρόνου αυτού σε ένα μπολ, βάζουμε τη μαγιονέζα, το κάρυ και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες με τα λαχανικά που έχουν κρυώσει και τα ρίχνουμε στο μπολ με τη μαγιονέζα.
Προσθέτουμε τους κύβους ξινόμηλου και ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με τις ροδέλες αυγού από πάνω.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Πηγή: sidagi.gr
Photo credits : Dearcrissy.com