Η Μαρία Τσουκαλά από το moretrends.gr μας προτείνει μια πιο μοντέρνα εκδοχή για το βάψιμο των πασχαλινών μας αυγών!
“Φέτος για πρώτη φορά επιχείρησα να βάψω αυγά. Όχι όμως τα κλασσικά κόκκινα. Ήθελα να είναι λίγο διαφορετικά και κατέληξα στο αγαπημένο μου πουά σε παστέλ αποχρώσεις! Ήταν ένα απολαυστικό απόγευμα και η διαδικασία οφείλω να ομολογήσω διασκεδαστική. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες τα χρώματα που επέλεξα ήταν ροζ και γαλάζιο. Βέβαια εσείς μπορείτε να τα βάψετε ότι χρώμα σας αρέσει. Το πώς θα δημιουργήσετε τα χρώματα που θέλετε θα σας το εξηγήσω παρακάτω. Αν βέβαια γνωρίζετε από ζωγραφική… τότε είναι πολύ απλό!
Θα χρειαστείτε:
· Λευκά αυγά ( προσοχή εάν δεν βρείτε άσπρα αυγά δε θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα)
· 6 κουτ. της σούπας αλάτι
· Λευκό ξύδι
· Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, κίτρινο, μπλε)
· Αυτοκόλλητα στρογγυλά.
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι και σε χαμηλή φωτιά.
2. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
3. Μόλις κρυώσει το νερό βγάζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι.
4. Με ένα σύρμα κουζίνας τα καθαρίζουμε καλά να φύγει ότι τυχόν υπάρχει.
5. Με υπομονή τοποθετούμε τα αυτοκόλλητα επάνω στα αυγά, έτσι ώστε να σχηματίζουν πουά μοτίβο.
6. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε χλιαρό νερό και 2 κουτ. της σούπας, λευκό ξύδι.
7. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
8. Βάζουμε μέσα ένα αυγό, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά (ανάλογα πόσο ανοιχτόχρωμα τα θέλουμε) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε το αυγό και το βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ταμπονάρουμε ελαφρώς μέχρι να στεγνώσει, αφήνουμε στην άκρη και επαναλαμβάνουμε με το επόμενο αυγό.
9. Αφού έχουν στεγνώσει καλά τα αυγά αφαιρούμε τα αυτοκόλλητα. Εάν έχουν κολλήσει και δεν βγαίνουν εύκολα ζεσταίνουμε λίγο με έναν αναπτήρα το σημείο και μετά φεύγουν εύκολα. Προσοχή όμως η φλόγα να πηγαίνει στο πλάι και όχι επάνω στο αυγό γιατί θα το μαυρίσει.
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ MORETRENDS.GR
Ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα και όσες από εσάς θα το επιχειρήσετε, να το απολαύσετε! Καλή επιτυχία!”