ΥΛΙΚΑ: (Μερίδες 10)
500 γρ. sticky rice* (ή ρύζι γλασέ ή για ριζότο ή όποιο ρύζι χρησιμοποιούμε για ρυζόγαλο)
3 μάνγκο ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
400 ml γάλα καρύδας*
200 ml κρέμα καρύδας*
200 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το μουλιάσουμε σε μπολ με κρύο νερό, από το προηγούμενο βράδυ. Το στραγγίζουμε και το βράζουμε όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας (μέχρι να γίνει). Το στραγγίζουμε και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς). Το αφήνουμε στην άκρη.
*Σερβίρισμα: Σε ένα μπρίκι, βάζουμε την κρέμα καρύδας με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας τα με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε το ρύζι σε ατομικά πιάτα, δίπλα του 3 – 4 φέτες μάνγκο, περιχύνουμε με 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα καρύδας, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή: Γλυκές Ιστορίες