ΥΛΙΚΑ:
1 ματσάκι ρόκα
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες μπέϊκον
2 κουτ. σούπας λάδι
1 χούφτα μαύρες σταφίδες
λίγες φλούδες παρμεζάνας
*Για τη sauce:
1 φλιτζ. καφέ λάδι
1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
λίγη ζάχαρη άχνη
αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένετε καλά τη ρόκα και αφού αφαιρέσετε τα κοτσάνια, την κόβετε με τα δάχτυλα σε χοντρά κομμάτια.Τη στραγγίζετε καλά και τη ρίχνετε σε σαλατιέρα.Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το bacon να γίνει τραγανό.Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: χτυπάτε το ξύδι με λίγο αλατοπίπερο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Προσθέτετε το λάδι από το τηγάνι που ψήσατε το μπέϊκον, το λάδι, τη μουστάρδα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξει η σάλτσα.Ρίχνετε το bacon πάνω από τη ρόκα και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Προσθέτετε τις σταφίδες και τη βινεγκρέτ, όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Πηγή: εδώ
Γαρνίρετε με τις φλούδες παρμεζάνας.