ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα):
1/2 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές του γλυκού μπαλσάμικο ξίδι
1/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
400 γραμμάρια σπαράγγια καθαρισμένα
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό να βράσει. Βάζουμε μέσα τα σπαράγγια για 3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να παραμένουν τραγανά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε προσθέτοντας τις ντομάτες και το σκόρδο να σοταριστούν για 5 λεπτά
Σβήνουμε με το ξίδι μπαλσάμικο και αφήνουμε το μείγμα να δέσει για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοποπέρωσε.
Βάζουμε τα σπαράγγια σε μια σαλατιέρα και περιχύνουμε με τις ντομάτες.
Σέρβιρε με λίγο ακόμη πιπέρι, τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Πηγή: sidagi.gr