Σολομός με μουστάρδα & pesto

ΥΛΙΚΑ: (για 2-4 άτομα)

1 ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό
1 ½ φλιτζάνι επίπεδη φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ½ φλιτζάνι φιστίκια, χωρίς κέλυφος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Φούρνος ψητό σολομό
4 χωρίς κόκαλα φιλέτο σολομού (6-ουγκιά καθένα)
Χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι

salmon-mustard-pestoΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας. Στη συνέχεια βάζετε τα φιλέτα σολομού με το δέρμα προς τα κάτω. Στύψτε τον χυμό λεμονιού πάνω στα φιλέτα σολομού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Απλώστε με ένα κουτάλι τη μουστάρδα, το πέστο και από λίγη φρυγανιά.

Σ’ αυτό το σημείο φτιάξτε το πέστο με φιστίκι. Στο μούλτι ρίχνετε το βασιλικό, μαϊντανό, σκόρδο, φιστίκια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στο τέλος προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε άλλη μια φορά. Βάζετε για ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά. Σερβίρετε με πατάτες και σαλάτα.

Πηγή: sidagi.gr

You may also like