[check_list]
- Θα χρειαστείτε μια μέτρια κατσαρόλα και ένα τηγάνι
[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-6 μερίδες )
*Για τη σούπα
4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε λεπτά μισοφέγγαρα
2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
½ φλ. λευκό κρασί
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κύβους κοτόπουλου διαλυμένους σε 500 ml ζεστό νερό
½ φλ κρέμα γάλακτος.
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι- πιπέρι
*Για τη γαρνιτούρα της σούπας
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να πάρουν χρώμα! Προσθέτουμε τις πατάτες, τις φέρνουμε μια βόλτα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και καπακώνουμε.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Όταν γίνει αυτό, αφαιρούμε τα κλωνάρια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Προαιρετικά, αν θέλουμε περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα για πιο φίνο αποτέλεσμα.
Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον και τα μανιτάρια.
Σερβίρουμε τη σούπα με μια κουταλιά από το μείγμα μπέικον-μανιτάρια και λίγο ελαιόλαδο.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…