Σπαγγέτι με φέτα, bacon, τσίλι & βασιλικό, από τη Μαρία Παπουτσάκη

Όταν λέμε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το εννοούμε! Η ιδανική συνταγή για έντονη γεύση, με αρκετά λιγότερες θερμίδες από μία κλασική καρμπονάρα. Τα ρα τα τααααμ! Ορίστε…

Υλικά:

  • 2/3 του πακέτου σπαγγέτι No 6 ή No 10
  • 75 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
  • ½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Βούτυρο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

10612215_847670055245768_462085817_oΠροετοιμασία:

  • Βράσε τα σπαγγέτι ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του πακέτου
  • Για την σάλτσα, βάλε μια κοφτή κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις λιώσει, ρίξε μέσα το μπέικον και το τσίλι. Ανακάτεψε και μετά από 1-2 λεπτά σβήσε την φωτιά
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, τη φέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Εφόσον το σπαγγέτι σου είναι έτοιμο, σούρωσε και ρίξε το στο τηγάνι για να ανακατευτεί με την σάλτσα και σέρβιρε.

Έτοιμοοοοοο!

You may also like