Σπανάκι με καλαμπόκι, bacon & μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ:
400 γραμ. φρέσκο baby σπανάκι (στον ΑΒ υπάρχει έτοιμο)
200 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι
4 φέτες μπέικον
χυμός 1 λεμονιού
λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι
1 κ.γλ. τριμμένο σκόρδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
1. κλ. μέλι
1/2 ποτήρι μπύρα
150 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σπανάκι με καλαμπόκι, bacon & μανιτάριαΠλένουμε καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε. Μόλις τσιγαριστεί το μπέικον, τα βάζουμε πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας για να πάρει το λάδι.

Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, μόλις κάψει ρίχνουμε και τα μανιτάρια και το τριμμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη μπύρα για να τα “σβήσουμε”, χαμηλώνοντας τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια, το μπέικον και το καλαμπόκι. Φτιάχνουμε τη σως : το χυμό από το λεμόνι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το μέλι. Το ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα και γαρνίρουμε με την τριμμένη παρμεζάνα!

Καλή απόλαυση!

You may also like