Τάρτα με το χτεσινό μπριάμ, από την Ιωάννα Τσέγκα

Για φόρμα τάρτας διαμέτρου περίπου 25εκ.
ΥΛΙΚΑ:
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 γρ. γάλα
½ φλ. παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί τριμμένο
( κεφαλοτύρι ή πικάντική γραβιέρα)
½ φλ. ανθότυρο σε κομματάκια
½ φλ. Τυρί που λιώνει (τριμμένο γκούντα, ένταμ, κασέρι)
2φλ. Μπριάμ
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
Τάρτα με το χτεσινό μπριάμΒουτυρώνουμε μία φόρμα για τάρτες καλά και απλώνουμε τη σφολιάτα, κάνουμε πολλές τρύπες με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το μπριάμ με την παρμεζάνα και το απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα.
Κόβουμε με το χέρι το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια και το απλώνουμε πάνω στο μπριάμ.
Περιχύνουμε με το μείγμα γάλακτος και αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να είναι ομοιόμορφο το μείγμα στην φόρμα
Τέλος ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο Γκούντα και λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά κοντά στο κάτω μέρος του φούρνου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει

You may also like