ΥΛΙΚΑ:
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλυτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
2 φλυτζάνια σοκολάτα bitter ή ημίγλυκη (κομματάκια)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς C.
Βουτυρώστε ένα ταψί ή χρησιμοποιήστε κόλλα ψησίματος.
Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και βάλτε τα στην άκρη.
Σε ένα μπολ, βάλτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη και χτυπήστε τα για 2′.
Προσθέστε τη βανίλια, το αυγό, τον κρόκο αυγού και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
Τώρα ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι που έχετε αφήσει στην άκρη και ανακατέψτε με το μίξερ για λίγο ακόμη.
Με ένα κουτάλι, ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας με το μείγμα και χρησιμοποιήστε το κουτάλι παγωτού για να τα τοποθετήσετε στο ταψί (αφήστε τα σε μπάλες, θα πέσουν μόνα τους).
Αφήστε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε για 15 – 17 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι οι άκρες ελαφρά τραγανές.
Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα.
Tip: Χρησιμοποιήστε και ξηρούς καρπούς για πολύ τραγανό αποτέλεσμα.
Πηγή: http://www.facebook.com/OiKalyteresSyntages?fref=ts