Αν θέλετε να φτάξετε το δικό σας χουμους και να το κάνετε κάπως διαφορετικό, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
1 κονσέρβα ρεβίθια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξερά και μαγειρέψτε τα δικά σας πάρα πολύ)
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο
χυμό από 1/2 λεμόνι
1/4 φλιτζάνι νερό (ή το νερό από τα μαγειρεμένα ρεβιθια, αν χρησιμοποιήσατε ξηρά ρεβύθια)
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πρώτα θα πρέπει να ξεκολλήσετε τη φλούδα από τα ρεβίθια. Δεν φαίνονται περίεργα;! Όπως το δερμα από το φίδι ή κάτι τέτοιο…
Σε ένα μπλέντερ “χτυπήστε” τα ρεβίθια μέχρι να γινουν ομοιόμορφη μάζα. Τώρα προσθέστε το ταχίνι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το κόλιαντρο και το αλάτι. Ανακατέψτε για ένα με δύο λεπτά. Ρίξτε λάδι και το νερό. Για να το κάνετε πιο “μαλακό”, χαμηλώστε την ένταση και βάλτε λίγο ακόμα νερό!
Μπορείτε να το φάτε με αραβική πίτα ή κράκερς ή φρυγανισμένο ψωμί.