ΥΛΙΚΑ:
280 γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50 γρ. φέτα θρυμματισμένη
15 ml. ελαιόλαδο ( 1 κ.σ.)
5 ml φρέσκο χυμό λεμόνι ( 1 κ.γ.)
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.
2 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και 1/2 κ.γ. αλάτι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στο νερό για περίπου μισό λεπτό ώστε να ζεματιστεί. Στραγγίζουμε καλά το σπανάκι μας και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τη φέτα, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το λάδι, το χυμό του λεμονιού, και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και τον πλάστη μας. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας με τον πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού περίπου. Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε 12 στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και βάζουμε στο κέντρο του 1 κ.σ. απο το μίγμα με το σπανάκι που έχουμε φτιάξει. Σηκώνουμε τις άκρες της ζύμης και τις φέρνουμε στο κέντρο ώστε να φτιάξουμε ένα πουγκάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Τοποθετούμε τα πουγκάκια στο ταψί. Αλείφουμε τα πουγκιά με το αυγό ώστε να πάρουν χρώμα καθώς ψήνονται.
Ψήνουμε στο φούρνο για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Πηγή: Cookbox.gr