ΥΛΙΚΑ:
-4 τσιπούρες
-4 σκελίδες σκόρδο
-ρίγανη
-λάδι
-λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αφού καθαρίσετε από τα λέπια και πλύνετε καλά τις τσιπούρες, τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας..Κάνετε με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού και βάζετε μέσα λίγες σταγόνες λάδι φετούλες σκόρδο και ρίγανη. Αλείφετε την κοιλιά και το έξω μέρος ολόκληρο με λάδι και τα βάζετε στη σχάρα στους 250 βαθμούς στο γκριλ, όχι πάνω πάνω αλλά στην προηγούμενη θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζετε να ψηθούν λίγο κι απ’ την άλλη.
Ρίχνετε αλάτι όταν βγούν από το φούρνο. Φτιάχνετε το λαδολέμονο με λίγη ρίγανη το χτυπάτε και το ρίχνετε στο ψάρι αφού το ανοίξετε.
Μπορείτε να βάλετε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και καρότο κομμένο σε λωρίδες να ψηθουν μαζί με τις τσιπούρες… δίνουν γεύση και χρώμα!