ΥΛΙΚΑ:
-500γρ. φασόλια ξερά
-2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός
-1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένος άνηθος
-1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
-Μιάμιση κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
-2 ξερά κρεμμύδια ξυσμένα
-1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
-1 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
λάδι για το τηγάνι
Μουσκεύετε τα φασόλια σε κρύο νερό με λίγη σόδα για 24 ώρες και μετά τα ξεφλουδίζετε. Στραγγίζετε τα φασόλια καλά από το νερό τους και τα λιώνετε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το λάδι. Ζυμώνετε λίγο το μείγμα και το αφήνετε να μείνει τουλάχιστον μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε. Πλάθετε μεγάλους κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο, ώσπου να πάρουν βαθύ καστανό χρώμα.