Φοβερό φαγητό , ειδικά για τώρα που ψυχραίνει ο καιρός! Είναι αυτό που λέμε σε άπταιστα ελληνικά “comfort food”. Μπορείς να το κάνεις και καυτερούλι αν θες να σου περάσει και το κρύωμα! Γίνεται και τούμπανο με την προσθήκη ψιλοκομμένου χωριάτικου λουκάνικου και ψιλοκομμένου καπνιστού μπέικον.
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ πανσέτα σε κύβους
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 μικρή πιπεριά τσίλι ( αν θέλεις)
500 γρ φασόλια χάντρες
2 κρεμμύδια , ψιλοκομμένα
2 ντομάτες πολύ ώριμες, σε κύβους ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Βάζεις σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτεις το χοιρινό και το σωτάρεις καλά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύεις καλά.
2. Προσθέτεις τις ντομάτες και βάζεις την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Ρίχνεις στην κατσαρόλα περίπου 1/2 λίτρο νερό ζεστό. Σιγοβράζεις το φαγητό για 45 λεπτά.
3. Το σερβίρεις ζεστό με καλό ψωμί , εμένα μου αρέσει το προζυμένιο!
Μπείτε στο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.