ΥΛΙΚΑ:
1 κονσέρβα ρεβίθια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξερά και να τα μαγειρέψτε πολύ καλά)
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1/4 φλιτζάνι κολίανδρο
χυμό από 1/2 λεμόνι
1/4 φλιτζάνι νερό (ή το νερό από τα μαγειρεμένα ρεβίθια)
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πρώτα θα πρέπει να ξεκολλήσετε τη φλούδα από τα ρεβίθια. Δεν φαίνονται περίεργα;! Όπως το δέρμα από το φίδι ή κάτι τέτοιο…
Σε ένα μπλέντερ “χτυπήστε” τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα. Τώρα προσθέστε το ταχίνι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το κολίανδρο και το αλάτι. Ανακατέψτε για ένα με δύο λεπτά. Ρίξτε λάδι και το νερό. Για να το κάνετε πιο “μαλακό”, χαμηλώστε την ένταση και βάλτε λίγο ακόμα νερό!
Μπορείτε να το φάτε με αραβική πίτα ή κράκερς ή φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή:εδώ