Παλαμίδα με ψητά λαχανικά

ΥΛΙΚΑ: (για 4-6 άτομα)

2 κιλά παλαμίδες, περίπου 4 μικρές
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φετούλες
2 λεμόνια σε φέτες
μια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας, ξερή ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

*για την βινεγκρέτ
μια κούπα ελαιόλαδο
το χυμό από δύο λεμόνια
μια κουταλίτσα μουστάρδα
λίγη φρέσκια ματζουράνα, προαιρετικά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*για τα λαχανικά
μισή κούπα ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
4 καρότα κομμένα σε στικς
μερικές φουντίτσες από μπρόκολο
8 χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε στικς
2 φινόκιο κομμένα στα τέσσερα

PALAMIDAΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Καθαρίστε το ψάρι από τα εντόσθια, βάλτε το σε γάστρα ( ή σε ταψί που θα καλύψετε με αλουμινόχαρτο από πάνω)και πασπαλίστε με ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι μέσα κι έξω. Γεμίστε το στήθος των ψαριών με μερικές σκελίδες σκόρδο και με μερικές φετούλες λεμόνιου. Περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για περίπου μια ώρα. Ανοίξτε το φούρνο για λίγο και αφήστε να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί.

Στο μισάωρο, ρίξτε τα κομμένα λαχανικά σε ταψί, περιχύστε τα με μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα μέχρι να γίνουν τρυφερά και να ξεροψηθούν ελαφρώς.

*Φτιάξτε την βινεγκρέτ
Σε ένα μούλτι χτυπήστε ελαφρώς τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε παραπάνω λεμόνι αν θέλετε ή πιπέρι κλπ.
Προσθέστε την ματζουράνα και περιχύστε πάνω από τα φιλέτα του ψαριού. Σερβίρετε με τα ψητά λαχανικά.
Πηγή: Donkey and the carrot 

You may also like