ΥΛΙΚΑ:
16 κανονικού προς μεγάλο μεγέθους μανιτάρια με κοτσάνια κομμένα (όπως στη φωτογραφία)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες και λεπτοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο μαλακό βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβετε το κάτω μέρος από τα μανιτάρια και τα πλένετε καλά. Σε ένα τηγάνι τα τσιγαρίζετε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά.
Τα βάζετε σε ένα ταψί ή κάποιο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος με τα κοτσάνια προς τα πάνω.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού και τα καρυκεύματα.
Με ένα κουτάλι “βρέχετε” κάθε μανιτάρ με το μείγμα και στη συνέχεια το βουτάτε ελαφρά στη φρυγανιά.
Είτε το βάζετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, ή το ψήνετε στο φούρνο αμέσως για 15 λεπτά, μέχρι να “χρυσίσει” το μανιτάρι στην κορυφή.
Πηγή: εδώ