Ψωμί μπανάνα-σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. γιαούρτι
½ φλ. ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
3 μπανάνες, παρά πολύ ώριμες, λιωμένες
70 γρ. κουβερτούρα (65% κακάο), χοντροσπασμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε τη φόρμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου

Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι και τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Απομακρύνουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ. Ομογενοποιούμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το ψωμί και αν η λεπίδα του βγει καθαρή, είναι έτοιμο.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε το ψωμί επάνω σε υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας ή σε σχάρα.

Πηγή: http://www.tovima.gr

You may also like